Povel Høj Blicher Winther

Login

Efter jeg læste Jan Guillou's Arven efter Arn, slog det mig, at min hustru's morfar, der var præst på Færøerne, havde efterladt sig en håndskrevet slægtstavle. Den går tilbage til Ridder Mathæus Moltke ca. 1200. Ud fra disse optegnelser, der var før Internettets tid, har jeg verificeret slægtstavlen og fortsat den spændende slægtshistorie. Så vidt det har været muligt, har jeg sporet de forskellige grene via kirkebøger så langt tilbage det kan lade sig gøre. Størstedelen af slægtstræet har jeg dog hentet på nettet, og kan selvfølgelig ikke dokumentere rigtigheden af de personer, der er med i familietræet. Kirkebogsopslag er ikke pagina på siden i kirkebogen, men opslagsnummeret i Arkivalieronline.

Præster

Jeg prøver ud fra Wibergs Præstehistorie at finde ud af, hvor mange præster der er forbundet med Blicher´s aner. Det er selvfølgelig ikke en del af familien, men interessant hvor mange præstesønner der blev præster, og hvor mange præstedøtre der blev gift med præster.

Billeder af Kirker

Jeg har brugt billeder fra Trøst Hansens Sognekort hvis det har været muligt. Der er billeder af præster og skolelærere fra 853 sogne fra midten af 1800 tallet og til midten af 1930'erne. http://skolehistorie.au.dk/samlinger/sognekort/

René Lilie Benche

Kontakt

email imageHvis du har spørgsmål eller kommentarer til oplysningerne på denne hjemmeside, så kontakt os venligst . Vi glæder os til at høre fra dig.

Søg

Artikler

Af kilder har jeg flittigt brugt: Danish Family Search. Kirkebøger og Folketællinger. Finn Holbek's omfattende stamtavle over Adelsslægter. Slægtstavler fra Finn Gaunaa, Roskildehistorie, vedhæftet som PDF. Fiskere fra Sletten fra H. C. Nielsens Aner og Slægt. Wikipedia.